Florin Gheorghe, fostul director RAEDPP: „În Constanța ne așteptăm la lucrări de proastă calitate”

În ediția specială a emisiunii „Constanța Altfel” din 11 aprilie, Florin Gheorghe, fostul director RAEDPP Constanța, a explicat de ce este defectuoasă actuala administrație locală din Constanța, dar și despre un PSD Constanța care trebuie reformat din temelii.

„Schimbarea RAEDPP în Administrația Fondului Imobiliar (AFI) a fost bună. Și noi începusem toate demersurile pentru transformarea din regie în societatea comercială.

Primăria nu putea să ne aloce mereu banii necesari pentru dezvoltarea regiei. Ca societate comercială puteam să accesăm fonduri europene pentru dezvoltare.

Când am început acest demers am discutat cu firma care a făcut transformarea la RAJA, din regie în societatea comercială. Doamenele care au venit, și cu care am discutat, ne-au spus că durează undeva la mini doi ani.

Am fost surprins să văd că doamna Ovaniesian a făcut asta în 6 luni. Trebuia să vină și Curtea de Conturi să facă un autit, Primăria trebuia să facă audit.

Planul inițial era să fuzioneze RAEDPP cu Confort Urban. Ca să fuzioneze era necesar ca ambele să fie același tip de entitate. Pentru că nu le-a reușit au început să mute serviciul Henri Coandă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială, să transfere anumite piețe la Confort Urban, Primăria să mai ia anumite spații la serviciul lor de cadastru și patrimoniu. Au făcut praf. N-o să reziste. În actualele condiții firma asta o să intre în faliment, pentru că n-au cum.

Probabil anumiți angajați vor pleca. Unii au plecat deja, pentru că au înțeles că nu mai există un plan de viitor.

Această regie, atunci când a fost înființată în 1996, a fost înființată cu scopul de a produce bani pentru Consiliul Local Constanța. Să administreze aceste proprietăți și să aducă venit și profit. Și ca societate ar fi trebuit să aibă același obiect de activitate” a declarat Florin Gheorghe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.