Gașca Radu Mazăre va încasa 1,3 milioane de Euro de la Primăria Constanța

În timp ce fostul primar Decebal Făgădău se înțelesese cu proprietarii terenurilor peste care urmează să treacă viitorul bulevard Madrid din Constanța, ca aceștia să-și doneze suprafețele afectate, fără a fi necesară exproprierea, primarul Vergil Chițac și-a propus să le cumpere din banii municipalității. De ce?

În versiunea Decebal Făgădău, acest bulevard n-ar fi costat nimic Primăria Constanța. Cu toate acestea, primarul în funcție Vergil Chițac și-a propus ca Primăria să achite din banii pe care nu-i are 2,6 milioane de Euro pentru bucățile de teren de care susține că are nevoie.

Pe lista celor care urmează să fie expropriați, la pozițiile 22, 23, 24, avem Holland Development SA. Este acea firmă celebră legată de familia Mazăre, cu un offshore în Cipru, cercetați în Dosarul Retrocedărilor. De la Holland Development SA vor să ia 1.434mp pentru care Primăria va achita 215.100 Euro.

Mai avem firma Building Project & Plans SRL, care are sediul pe strada Ion Roată Nr. 3, adică la adresa cunoscutului magazin Brick din Constanța. Nici nu-i greu să-ți dai seama despre cine e vorba: Sorin Gabriel Strutinsky prin Valentin Gheorghe Ionescu, coleg de facultate cu gașca Mazăre.

Societatea despre care vorbim este fosta New Home Construct SA, și deține două terenuri pe care Vergil Chițac vrea să le cumpere acum din banii Primăriei cu 276.600 Euro și 395.250 Euro. E bine să fi Mazăre să faci bani din pușcărie.

În urmă cu patru ani, pe 7 februarie 2019, societățile Holland Development Group și New Home Construct au fost condamnate alături de alte persoane, printre care se număra și fostul primar Mazăre, în „Dosarul Retrocedărilor” pentru complicitate la infracțiuni asimilate și în legătură directă cu infracțiuni de corupție.

Mai avem un alt teren, care aparține societății Vlaicu Development SRL, fosta CDS Project SRL, căreia Primăria urmează să-i exproprieze 3.588mp. Adresa acestei societăți este pe Bulevardul Mamaia Nr. 296, acolo unde se afla sediul fostului trust de presă Telegraf-TV Neptun deținut tot de gașca Mazăre. Patron este același Valentin Gheorghe Ionescu. Pentru suprafața amintită, Vlaicu Development urmează să primească 538.200 Euro.

Este de reținut că întreaga sumă alocată pentru aceste exproprieri de Primăria Constanța este de 2,6 milioane de Euro, dintre care 1,3 milioane urmează să ajungă doar la gruparea Mazăre.

Ar fi interesant de verificat și cum au ajuns aceste terenuri în posesia acestui grup de interese, fiind greu de imaginat că le-au cumpărat la prețul pieței.  

Tomis TV, 28.03.2023

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.