Viceprimarul Cocargeanu: „Exproprierea de la Lupoaică, este blocată în aparatul Primăriei”

În cadrul emisiunii “Constanța Altfe?” viceprimarul Florin Cocargeanu a discutat cu jurnalistul Dorian Hapurnea despre problemele orașului, relațiile dintre echipa USR și administrația Chițac, noile atribuții ale viceprimarului USR, dar și despre noul regulament de acces în zona peninsulară.  

„După perioada de acomodare, am pierdut două-trei luni cu scandalul ăsta [cu Horia Constantinescu]. Pare că s-a încheiat. Mai sunt încă discuții. Au fost mai multe întâlniri, și cu primarul. Noi discutăm cu PNL-ul, care este partenerul politic la guvernare. Am discutat cu domnul Bourceanu. El se ocupă de municipiu. Se pare că ambele părți își doresc această colaborare.”

Referitor la regulamentul de acces în peninsulă

„Am discutat cu oamenii din peninsulă. Pricipala problemă ar fi limitarea la un singur autoturism pentru fiecare unitate locativă. În peninsulă nu se pot trasa parcările din cauza pavajului. Este o problemă pe care să o discutăm cu primarul. În regulament se specifică că nu se poate parca pe domeniul public. Acum toți parchează pe dale.

Toată lumea acceptă că un regulament în peninsulă este bine-venit. Unii sunt deranjați de noxe, pe bulevardul Elisabeta, în zona acvariului. Este un exemplu. Toată zona trebuie să devină pietonală, pentru protecția pavajului și a investițiilor. Zonele istorice din marile orașe sunt în general închise.

Unii operatori economic, spun că poate e mai bine să fie pietonală zona, dar există și alții care susțin că fără acces cu mașina, turșitii vor ajunge mai greu.

Construcția de la Lupoaică de neoprit

Limitarea la un singur loc de marcare per unitate locativă, este problema cea mai mare, sesizată de toți.

Proiectul de expropriere a terenului de sub construcția de la lupoaică este blocată undeva în aparatul primăriei. Am zis să facem un parc acolo, dar am rețineri că acest proiect o să iasă. Acesta este singurul proiect blocat până acum.”

Urmăriți întreaga emisiune

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.