Marian Mureșanu: „Prețul imobilelor noi a crescut din cauza materialelor. La cele vechi a crescut artificial”

Cum evoluează piața imobiliară din Constanța? Vor scădea prețurile sau vor crește? Cât de bine se construiește? Sunt numai câteva din întrebările la care raspunde Marian Mureșanu, managerul agenției imobiliare Terra Development.

„Într-adevăr, vânzările au scăzut foarte mult, dar și prețurile erau deja destul de sus, datorită prețurilor materialelor de construcţii.

Și cererea a scăzut. Credite nu se mai pot face pentru că a crescut atât gradul de îndatorare dar și dobânzile. Erau foarte mulți clienți care apelau la bănci, iar aceștia au dispărut de pe piață. Asta a dus la o scădere a numărului de tranzacții.

Problema este că prețurile au crescut pentru prima dată, nu datorită cererii și ofertei, ci din cauza materialelor de construcții. Prețurile la materiale au crescut, iar acum au început să revină, dar nu toate, ci doar unele. De exemplu, fierul a revenit, era pe la 7 lei și s-a întors pe la 5 lei, dar plecase de la 2,8 lei pe kilogram. Deci tot suntem peste.

Și astfel au crescut prețurile la blocurile noi, iar acestea au tras și prețurile la cele vechi. Deci în cazul blocurilor vechi, fără o cerere în plus, prețul a crescut artificial. Cererea este din ce în ce mai mică, dar la blocurile vechi prețurile au crescut totuși.

Românul este priceput în toate. Noi nu preluăm produse care nu au prețul corect, pentru că nu-l poți vinde” a explicat Marian Mureșanu, manager Terra Development

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.