Sunt bolnav de cancer, în România. Cum supraviețuiesc?

Victor Radu, jurnalist și pacient oncologic, a fost diagnosticat în 2021 cu un cancer esofagian de grad 3:

“Treaba ta, ca pacient oncologic, trebuie să fie doar să te faci bine. Nu să alergi cu analizele între medici. Bolnavul de cancer luptă cu timpul. Inima mea de 16 ani a crezut că pot să mă tratez în România.

Au încercat să îmi facă o endoscopie în București dar esofagul mi-a fost perforat în trei locuri și nu s-a putut finaliza procedura. După luni întregi de investigații și amânări, a venit rezultatul biopsiei. Și de atunci au început bâlbele. Cancerul meu nu este operabil.

August și iulie sunt luni de concedii. Să te ferească Dumnezeu să te îmbolnăvești de cancer sau de orice altceva în iulie sau august, pentru că este o adevărată aventură să găsești pe cineva care să se ocupe de tine.

Cancerul meu deja se metastazase și ajunsese la primul ganglion limfatic supraclavicular. Pentru confortul meu psihic, mă închipuiam deja pe masa de radioterapie.

Decizia de a pleca în Turcia a fost luată în trei: eu, soția și fratele meu. Acolo am fost așteptat de o echipă de medici de mai multe specializări.

După prima ședință de chimioterapie a început să-mi fugă pământul de sun picioare. Chimioterapia te transformă. Ai senzația că nu-ți mai aparții, că ești blocat undeva…în acel corp.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.