Prof.univ.dr. Sorin Rugină: „Prima vaccinare s-a făcut la 1796 pentru Variolă. Nu vom scăpa de vaccin”

Mihai Petre și medicul infecționist și epidemiolog, profesorul Sorin Rugină, au discutat, „Fără Mască”, despre virusul Sars-CoV-2 și pandemia care a dat peste cap o lume întreagă.

Ce este acest virus, de unde și cum a apărut „pe piață”, reacția autorităților române la criză, opțiunea între vaccin și imunizarea naturală, lipsa unui tratament medicamentos, precum și tragedia de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul emisiunii:

„Vaccinologia este o știință extrem de evoluată, pornind de la principiile generale. Prima vaccinare a fost făcută la 1796, tocmai în diperare de cauză pentru că era Variola. Sigur că vaccinurile s-au perfecționat. Principiul de bază era să stimulezi organismul, în lipsa bolii, să facă niște anticorpi.

Și atunci, cunoscând principiul, plecând de la Victor Babeș, toți clasicii români și străini, Louis Pasteur, și așa mai departe, au dezvoltat această chestiune.

Când te îmbolnăvești, ajungi în contact cu o bacterie, pentru că de la bacterii au plecat până să ajungă la virusuri, și de la virusul variolic, și ajungi în contact organismul se apără și atunci ai două variante: dacă nu s-a îmbolnăvit administrezi un fragment sau chiar microbul respectiv, fie omorât, fie atenuat. Când este omorât, nu există risc, dar trebuie să stimulezi organismul care să producă anticorpi pentru acele tulpini.

La cei atenuați exista riscul ca atenuare să scadă, și atunci există riscul ca omul să se și îmbolnăvească. Așa cum apăreau după vaccinarea  anti-polio sau după rujeolă apărea rujeoleta. Adică după vaccinare apărea o mică erupție. Dar acesta era principiul de formare al anticorpilor.

Desigur, imunitatea prin boală era mult mai solidă. Și știm că pojar făceai o singură dată în viață.

Variola s-a terminat prin excluderea virusului din circulație obținându-se 85% imunizare la nivel mondial pe banii OMS-ului, în timp de zece ani.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.