Lelia Rus-Pârvan: „Un artist autentic transmite emoția” Tezaurul Muzeului de Artă din Constanța

Mihai Petre, realizatorul emisiunii „Fără Mască” și doamna director Lelia Rus-Pârvan vă prezintă astăzi artiștii și lucrările ce sunt găzduite de un alt Muzeu – tezaur. Înființat, crescut, protejat și dezvoltat de regretatele Florica Cruceru și Doina Pauleanu, Muzeul de Artă din Constanța este un loc cu adevărat special în care, odată intrat, vizitatorul are șansa de a se deconecta de la tumultul cotidian și de a intra într-un univers al frumosului.

Valoarea autorilor și a pieselor expuse, încărcătura emoțională din poveștile care se află în spatele acestora, adaptarea la noile cuceriri ale tehnicii fac din muzeul constănțean un spațiu ce nu trebuie ratat, indiferent de vârstă: Grigorescu, Tonitza, Pallady, Aman, Luchian, Andreescu, Baba, Băncilă, Sirato, Petrașcu, Iser, Ciucurencu, Dărăscu, Jalea sunt doar câțiva dintre artiștii ale căror opere sunt astăzi trecute în revistă în cadrul turului efectuat prin cele trei etaje și subsolul Muzeului.

Grosul, alături de colecția din cadrul Muzeului „Dinu și Sevasta Vintilă” din comuna Topalu și din Muzeul „Ion Jalea” din zona peninsulară, așteaptă să fie admirate live de toți iubitorii de artă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.