Tulburarea de spectru autist tratată gratuit la Constanța

Roxana Giubernea, directorul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” din Constanța ne-a oferit toate informațiile și explicațiile necesare despre învățământul pentru copii cu nevoi speciale:

“Debutul tulburărilor de spectru autist este undeva la vârsta de doi ani. Toți copiii noștri fac progrese. Efectivele de copii, la noi, sunt de 4-6 elevi. Cel mai important pentru copilul cu nevoi speciale este ca părinții să treacă de perioada de negare cât mai repede. Învățământul special este adaptat copiilor cu nevoi speciale”.

Orice copil poate urma cursurile instituției noastre îndeplinind criteriile specifice: copiii trebuie să aibă certificat de orientare școlară pentru învățământ special și certificat de handicap. În aceste condiții pot veni în învățământul special. Suntem deschiși pentru toată lumea.

Este foarte important cum acționează părintele. Nu este ușor să conștientizezi că, copilul tău este altfel. Trebuie să treci de perioada de negare. Majoritatea încearcă învățământul de masă. Nu există învățământ normal și anormal, există doar învățământ de masă.

Însă, învățământul special este adaptat nevoilor copiilor. Lucrez de 19 ani în învățământul special. La noi efectivele sunt de 4-6 elevi. Terapiile ABA presupun lucrul 1 la 1. În învățământul de masă nu se poate obține acest lucru.

Terapiile specifice pe care le avem sunt: terapia tulburărilor de limbaj și kinetoterapie. Lucrăm pentru interesul superior al copilului.

Noi avem foarte multe parteneriate cu profesorii din învățământul de masă. Invităm pe toată lumea să participe la activitățile noastre. Noi avem un alt plan cadru de învățământ, cu discipline diferite. Avem terapiile specifice, ce a tulburărilor de limbaj și kinetoterapie.

Pe lângă aceste avem terapiile complexe și integrate precum: formarea autonomiei personale, stimulare cognitivă, ludoterapie. Toate acestea susțin și ajută elevul să-și dezvolte comportamentele adaptative și pentru a le dezvola abilitățile de viață”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.