Cristina Rizea: „Trebuie să recunoaștem infertilitatea ca boală. Afectează unul din cinci cupluri”

Cristina Rizea este cel mai activ parlamentar constănțean. Are 173 de inițiative legislative în nici doi ani de zile. O activitate impresionantă, pentru un parlamentar de opoziție. Urmăriți emisiunea, o să înțelegeți de ce tinerii trebuie să se implice în politică.

„Am vrut să recunoaștem infertilitatea ca o boală, așa cum este și cancerul. Infertilitatea afectează unul din cinci cupluri. Este o boală. Acum zece ani afecta unul din zece cupluri. Deci trebuie să ne dăm seama spre ce evoluăm. Oamenii nu pot avea copii fără ajutor medical. Deci trebuie să recunoaștem infertilitatea ca boală și să decontăm tratamentul exact ca la celelalte boli. Fără dosare și stat pe la cozi” a explicat deputalul de Constanța, Cristina Rizea.

„Pentru ca legea să treacă le-am luat coinițiatoare pe Gabriela Firea de la PSD și pe Alina Gorghiu de la PNL” a mai explicat Cristina Rizea. Cu toate acestea, legea privind decontarea procedurilor de fertilizare în vitro se află în prezent blocată la Senat.

„Constanța nu are un plan de dezvoltare. Am văzut, de exemplu, la Tallinn în Estonia, că orașul avea un plan de dezvoltare pentru următorii 50 de ani. Nu este dificil de făcut. Sunt multe locuri de unde se pot colecta date.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.