
Povestea ghidată a Marinei Române
Pornind de la cele mai vechi vestigii subacvatice ce ne spun povestea unei nave comerciale grecești de dinainte de Hristos și până la mândria regimului comunist, flota dispărută după 1989, sunteți invitați astăzi la un periplu prin cele mai importante momente si cele mai spectaculoase artefacte din perioada domniilor lui Mircea cel Bătrân, Ștefan cel…

Cum a intrat handbalul românesc în Cartea Recordurilor. Amintiri cu Cristian Gațu
Martie este luna de aur a handbalului românesc. Între anii 1961 și 1974, naționala tricoloră câștiga nu mai puțin de patru titluri mondiale, intrând astfel în Cartea Recordurilor.

Anchetele Securității din Constanța: „M-au arestat la 16 ani, pe 13 august 1957”
Mihai Petre vă propune astăzi o emisiune document, în cadrul căreia sunt evocate multiple amintiri din temnițele comuniste de către fostul deținut, Mirel Stănescu.

IPS Teodosie: „Postul ne izbăvește de Iad, de moarte de păcat. Este suișul către Dumnezeu”
Moderatorul Mihai Petre și invitatul său, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, vorbesc astăzi despre semnificația postului, în general, și despre Postul Paștelui, în particular. De ce și cum trebuie să ținem post, ce este ajunarea, ce este postul negru și ce rost are postul fără fapte bune, fără taina spovedaniei și fără Sfânta Împărtășanie, care sunt…

Rudi Stănescu: „Meciurile puternice m-au motivat. Preferam să joc cu echipe puternice”
Cum și când a început pasiunea sa pentru handbal, cine este antrenorul care l-a motivat în carieră, ce amintiri îi mai trezește meciul de pomină cu Barcelona, de ce suntem astăzi atât de departe de țări care au învățat handbal de la naționala României, cât de importante sunt talentul și munca în performanța sportivă, ce…

Mihai Girip, omul din spatele vocii de la radio
Cu ocazia Zilei Internaționale a Radioului, moderatorul Mihai Petre și invitatul său, omul de radio Mihai Girip, intră în culisele activității radiofonice. Ce îți trebuie pentru a fi „om de radio”, cum a evoluat peisajul radiofonic constănțean după anul 1989, cât de importantă este muzica în dinamica unei zile de emisie, ce înseamnă format și…

Povestea înființării Teatrului pentru Copii și Tineret
La ceas aniversar, moderatorul Mihai Petre discută astăzi despre istoria Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”, dar și despre remarcabila carieră a unuia dintre cei mai valoroși și îndrăgiți actori și oameni de cultură constănțeni, Lică Gherghilescu.

„Școala micilor vedete”, un proiect inițiat și coordonat de Alexandra Bulz Panait
Mai țineți minte „Școala vedetelor”, emisiune care făcea furori prin anii ’90? Ei bine, de câțiva ani, în Constanța funcționează cu rezultate deosebite „Școala micilor vedete”, un proiect inițiat și coordonat de Alexandra Bulz Panait. Moderatorul Mihai Petre află astăzi de la invitata lui care este istoricul școlii, ce cursuri urmează copiii înscriși, cine sunt…

Cu medicul veterinar Tache Epure, în lumea celor care nu cuvântă
Alături de vedeta clinicii Sunquest Vet, Silver campionul, aflăm de la unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați doctori din Constanța despre cum și când i-a încolțit dorința de a face bine animalelor, ce trebuie să știm înainte de a achiziționa sau a adopta, de ce este necesar să fim foarte atenți atunci când dăruim…

Povestea directorului de bancă devenit călugar
Cum, când și de ce domnul Ion Dan a devenit monahul Ilarion, ce rol a jucat părintele Arsenie Papacioc în renunțarea sa la lume, ce presupune trecerea de la viața civilă la cea din mănăstire, ce înseamnă să fii călugăr, este banul „ochiul dracului”, cât de periculoase pot deveni smartphone – urile pentru evoluția duhovnicească…

Contraamiral Sorin Learschi: „Nivelul de acțiune al rușilor este cel de acum 50 de ani”
Evoluția războiului din Ucraina a fost tema principală a emisiunii „Fără Mască”. Moderatorul Mihai Petre și invitatul său, Contraamiralul (rtr) Sorin Learschi, fost comandant al Flotilei 56 Fregate și al Portului Militar Constanța au realizat un istoric al invaziei, o analiză a ultimelor evenimente și a situației din prezent, precum și o predicție cu privire…

Eugen Tănăsescu: „Preotul este terapeutul mântuirii în comunitate”
Ce este preotul, cine au fost primii preoți, care este diferența dintre preot și duhovnic, ce presupune taina Sfintei Spovedanii, de ce este necesară mărturisirea păcatelor, cum găsim un duhovnic și cum ne înfățișăm la scaunul sfintei spovedanii, ce este canonul și de ce se administrează, sunt doar câteva dintre întrebările la care purtătorul de…

Ana-Maria Vătămanu: „La Constanța, din 847 km de drumuri doar 360 sunt funcționali, iar 105 sunt drumuri de pământ”
Recent, Asociația de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța a împlinit un an de la înființare. Despre rostul și activitatea acesteia în contextul problemelor macro ale județului, proiectele care beneficiază deja de finanțare, sumele atrase și în cât timp vor fi finalizate, relația cu autoritățile administrației locale și centrale, moderatorul Mihai Petre a discutat cu președintele…

Arhitect Radu Cornescu: „Hanul Balcan era cel mai mare din oraș. Aici se opreau toți comercianții”
Moderatorul Mihai Petre și invitați săi, arhitectul Radu Cornescu și istoricul Raul Ivan, vorbesc „Fără Mască” despre trecutul, prezentul și viitorul Hanului Balcan, de la amplasarea acestuia în contextul timpului, la funcționarea sa din perioada interbelică, la modificările substanțiale de structură aduse în perioada comunistă și până la degradarea accelerată de după anul 2000. O…

Ion Constantin: „Ideea de a cumpăra Hanul Balcan este de patru ani. A fost o cursă nebună după cei nouă moștenitori.
În cadrul emisiunii „Fără Mască” realizată de Mihai Petre, fostul prefect Ion Constantin a povestit pentru prima dată cum a ajuns să dețină Hanul Balcan din Constanța, și de ce și-a dorit acest proiect la nivel personal.
Încarc…
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Mihai Petre
„Fără Mască”apare în fiecare zi de luni la Tomis TV, emisiunea fiind realizată și moderată de Mihai Metre. Pentru a urmări emisiunea pe Facebook sau Youtube accesați iconițele de mai jos.
Te poți abona
Este suficient să-ți lași adresa de email în câmpul de mai jos, iar noi te vom notifica ori de câte ori publicăm o nouă emsiune sau articol.